Kvantna medicina

Predviđanjima znanstvenika su se obistinila. Kvantna medicina polako osvaja svijet. Na takav zaključak navode njezine neizmjerne mogućnosti u dijagnosticiranju i blagovremenom otkrivanja patoloških promjena u organizmu, koje mogu promaknu drugim aparatima: ultrazvuku, skeneru ili magnetnoj rezonanci.

Kvantna medicina povezuje tisućljetno iskustvo medicine Istoka i dostignuća suvremene znanosti.

Kvantno - informacijska medicina je nova grana medicine, zajedno s klasičnom i najnovijim saznanjima iz biofizike i elektronike čini integrativnu medicinu. Ona, zapravo, detektira sve promjene naizgled zdravog, kao i bolesnog organa. To radi sa visokom preciznošću, čak i kada su najmanje promjene stanice u pitanju, tako da omogućava pravodobnu terapiju. Kvantna medicina je garancija dobrog zdravlja, u smislu prevencije, dijagnostike i terapije mnogih oboljenja.

 

Zasniva se na biološkoj rezonanci, tako da svaka stanica predstavlja elektromagnetsku jedinicu koja šalje elektromagnetske valove kao rezultat biokemijskih procesa u njoj. Kada se normalno elektromagnetsko polje u stanicama poremeti, mijenjaju se i procesi što dovodi do oboljenja. Promjene prvo nastaju u međućelijskoj komunikaciji. To je takozvana informacijska faza koja prelazi u energetsku, da bi kasnije nastale evidentne promjene iu laboratoriju, sve do pojave bolesti koju može dijagnosticira i ultra zvuk i drugi aparati.

 

Tristo godina unatrag medicina (zapadna, konvencionalna) izučavala je ljudsko tijelo preko anatomije, histologije, citologije, fiziologije, biokemije. Gotovo da nema pitanje na molekularnoj, atomskom i nuklearnoj razini koje nema znanstveni odgovor i potvrdu. Sve zakonitosti s ovih razina mogu se primijeniti i na živu i na neživu materiju, čak je zajednička i spoznaja da sve "treperi, vibrira u vasioni" (N. Tesla)! Što je onda to što suštinski razlikuje živo od neživog, što razlikuje čovjeka od mobitela i računala, ali i čovjeka od lava, čovjeka od cvijeta ruže, ali i čovjeka od čovjeka? Koji je odgovor na pitanje zašto?

Nikola Tesla (1856 - 1943), znanstvenik novog doba koji je spoznao energetsko svojstvo svega što postoji ( "... u vasioni sve vibrira, sve treperi .."), prvi je primijenio valove visoke frekvencije za poboljšanje zdravlja. Inspiriran Teslinim tehnologijama, dr Royal Raymond Rife (1888 - 1971) otkriva da stanice koje su izložene nekom obliku energije odgovarajuće frekvencije kroz rezonantne elemente svoje strukture apsorbiraju tu energiju. Ukoliko apsorbirana energija prijeđe određenu granicu - stanica biva razorena. Ovo je bio osnovni motiv za konstrukciju i primjenu generatora frekvencija (The Rife Frequency Generator) koji je ubrzo postao vrlo popularan.

Time su postavljeni temelji dva osnovna pravca u kvantnoj medicini: visokofrekventni i niskofrekventni. Zajedničko im je da koriste elektromagnetske valove male amplitude, milimetarskog dijapazona. Mehanizam djelovanja temelji na rezonantnom efektu.

Početkom sedamdesetih (1972), Victor F. Weisskopf objašnjava raznovrsnu stabilnost svijeta na nuklearnom, atomskom i molekularnoj razini pomoću principa kvantne mehanike. Koristeći principe istovjetnosti (identičnosti) i diskretnosti (samosvojnosti) i, vezano za njih, postojanje vlastitih karakterističnih frekvenci, Vajskop shematski predstavlja tri stepenice svoje kvantne ljestvice (nuklearna, atomska, molekularna) i genijalno naslućuje, bez komentara, četvrti stupanj - stupanj života.

Fenomen života, kao jedinstvenost, počinje se proučavati i objašnjavati zakonima kvantne fizike živoga i kvantne medicine. Dakle, osim anatomsko-morfološke strukture organizma koju vidimo očima, postoji i tzv. elektromagnetski kostur čovjeka kroz koji cirkuliraju elektromagnetski valovi.

Novi pristup ljudskom organizmu, i životu općenito, kao entitetu (složenom, jedinstvenom, samosvojnom kibernetskom sustavu), znanstveno je utemeljen u Znanstveno-istraživačkom centru za kvantnu medicinu Vidhuk u Kijevu (Ukrajina), na čelu s profesorom Sitkom.

 

Kvantna medicina zasniva se na otkriću biološke rezonancije. Autor tih istraživanja nagrađen je Nobelovom nagradom. U svijetu se taj pristup klinički primjenjuje još od 1984. godine. 

 

Copyright 2017. All rights reserved. Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS

vrh stranice